Varför hyra lokal i Malmö?

Mileway i Malmö

Med en lokal i Malmö är ditt företag del av Nordens största arbetsmarknadsregion – Öresundsregionen. Närheten till de danska och tyska marknaderna, särskilt med tanke på den planerade Fehmarn Bält-förbindelsen år 2028, öppnar upp för spännande expansionsmöjligheter.

I Skåne dominerar Malmö som Sveriges snabbast växande arbetsmarknad, särskilt inom tech-sektorn och servicesektorn. Här finns en blandning av stora företag och startups, och i genomsnitt startas nio nya företag om dagen.

Förutom Malmö omfattar Öresundsregionen ytterligare tre urbana marknader – Lund, Helsingborg och Halmstad. Det gör Malmö med omnejd till ett optimalt last mile-läge eftersom stora kundgrupper enkelt kan nås inom ett relativt begränsat geografiskt område. Inte minst med hjälp av viktiga transportlänkar som E6/E20, E22 och E4, järnvägsnätet, fyra flygplatser och tre viktiga hamnar.

Varför hyra lokal i Malmö hos Mileway?

Med cirka 80 fastigheter i södra Sverige har Mileway goda möjligheter att tillgodose behoven av lokaler för företag i Öresundsregionen i allmänhet, och Malmö i synnerhet. Vi söker ständigt efter fler fastigheter att utöka vår portfölj med så att vi kan hjälpa våra kunder att expandera sina verksamheter, och samtidigt stärka vår position som Europas ledande fastighetsägare av last mile-lokaler.

Vårt fastighetsbestånd sträcker sig från Malmö i söder till Halmstad i norr. Vi har en stark närvaro i områden som Östra hamnen i Malmö, Gastelyckan i Lund, Berga/Väla i Helsingborg och Larsfrid i Halmstad. Där erbjuder vi ett stort antal moderna lager- och industrilokaler på optimala lägen.

Hållbarhet är ett centralt fokus för företag verksamma i regionen, och vi som fastighetsägare arbetar tillsammans med våra kunder för att uppnå gemensamma ESG-mål. Just nu har vi till exempel Malmös största solcellsanläggning av sitt slag på taket av en av våra fastigheter.

Mileway skapar nytt liv i gamla Tobaksfabriken i Malmö

Tobaksfabriken är vår största fastighet i Sverige, då den sträcker sig över 80 000 kvadratmeter och består av flera byggnader. Fram till början av 2000-talet var platsen nav för Malmös tobaksproduktion; en historiskt betydelsefull näring för staden.

För att möta behoven hos ett växande antal lokala småföretag och livsstilsvarumärken genomförde vi 2022 en renovering av en av byggnaderna som nu består av 9 000 kvadratmeter fördelade i ett flertal flexibla lokaler. Byggnaden följer högt satta miljöstandarder och fick även en BREAAM In-Use ‘Very Good’-certifiering efter att vi uppgraderat fönster och isolering, satt upp laddstationer för elfordon samt installerat ny ventilation, värme och luftkonditionering. Läs mer om Tobaksfabriken här.

Vi finns här för att hjälpa dig i Malmö

Har du några frågor om en specifik fastighet eller vill du komma på visning? Har du en generell förfrågan? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Hanögatan 9, Malmö 211 24

Tomas Beck

Managing Director Nordics

Henrik Ogard

Senior Asset Manager

Jesper Hofmann

Senior Asset Manager

Carl-Fredrik Palm

Asset Manager

Alexander Svensson

Asset Manager

Ida Friggerdal

Asset Manager

Tanja Lynnér

Asset Manager

Alexander Otelea

Junior Asset Manager

Gustaf Löfquist

Junior Asset Manager

Hannah Reeder

Junior Asset Manager

Andreas Severin

Senior Construction & Project Manager

Merisa Zilkic Johansson

Construction & Project Manager

Robin Ommar

Junior Construction & Project Manager

Sofia Schumacher

Regional Marketing Manager

Nathalie Jabrell

Office Manager

Sabina Nykänen

Team Assistant

Kontakta oss

Genom att skicka in detta formulär, bekräftar du att du samtycker till vår integritets- och cookiepolicy.

Tack för att du kontaktar oss. En kollega i vårt team kommer att höra av sig till dig så snart som möjligt.